header_sv
Week 16 - 16 april 2020

Bedankje voor leiding en kinderen noodopvanglocaties

Bedankje voor leiding en kinderen noodopvanglocaties

Wethouder Hetty Veneklaas bracht gisteren een pakketje langs bij een van de 87 noodlocaties in Stichtse Vecht waar kinderen van ouders met een cruciaal beroep worden opgevangen. In het tasje zit een presentje voor de kinderen en hun juffen of meesters om hen te bedanken voor hun inzet en flexibiliteit in deze lastige tijd. Ook alle andere noodopvanglocaties ontvangen dit presentje.


Attentieborden met coronamaatregelen

Attentieborden met coronamaatregelen

Op plekken waar het relatief druk is, zetten we borden neer om iedereen te attenderen op de geldende maatregelen. Houd je daaraan, want alleen samen krijgen we corona onder controle!


Wat als de spanningen thuis oplopen?

Wat als de spanningen thuis oplopen?

We blijven deze periode zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige situaties lopen de spanningen thuis op. De Rijksoverheid geeft tips om vol te houden. Bijvoorbeeld zorgen voor regelmaat, een time-out nemen en je gevoelens uiten. Lees ook wie je kunt bellen als je hulp of steun nodig hebt.


Openbare ruimte: meld alleen bij spoed

Openbare ruimte: meld alleen bij spoed

Wie een frisse neus haalt in zijn eigen buurt ziet vaker gebreken aan de openbare ruimte. Dat merken we aan het aantal meldingen over de openbare ruimte dat we binnenkrijgen. Toch willen we je vragen om voorlopig alleen spoedeisende meldingen te doen.


Maatregelen bestrijding eikenprocessierups

Maatregelen bestrijding eikenprocessierups

Met het warme weer van afgelopen weken zijn de eikenprocessierupsen massaal uit de eitjes gekropen. Op dit moment hebben de rupsen nog geen brandharen en kunnen ze nog geen irritaties opleveren. We houden bij waar de rupsen voorkomen en nemen preventieve maatregelen. Kom je een nestje tegen? Meld het ons.


75 Jaar Vrijheid: Vrijheidskrant Stichtse Vecht

75 Jaar Vrijheid: Vrijheidskrant Stichtse Vecht

In deze bijzondere periode herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Ter gelegenheid van dit herdenkingsjaar verschijnt er een speciale Vrijheidskrant. Het eerste exemplaar ontving burgemeester Ap Reinders 14 april. Vanaf 23 april wordt de speciale krant huis aan huis verspreid als bijlage bij Nieuwsblad VAR. Online lees je de krant vanaf dan op de website van het Regionaal Historisch Centrum.


Doe mee aan de Nationale Bijentelling

Doe mee aan de Nationale Bijentelling

Komend weekend, 18 en 19 april, is de Nationale Bijentelling. Doe je ook mee? Meedoen kost maar een half uurtje, en je doet het gewoon in je eigen tuin of op je eigen balkon.


Houtwal draagt bij aan biodiversiteit

Houtwal draagt bij aan biodiversiteit

In het gebied tussen de Veenkade en de Vecht in Maarssen is een houtsingel aangelegd van 1200 m2 met streekeigen beplanting. De aanleg van deze houtsingel is weer een stap naar verbetering van de biodiversiteit. De kosten zijn volledig betaald uit de pilot voor Kleine landschapselementen van de provincie Utrecht.


Vacatures

Vacatures

Ben je op zoek naar een baan met veel verantwoordelijkheid? Wil jij werken aan maatschappelijke vraagstukken, waarbij je invloed hebt op de dagelijkse leefomgeving van onze inwoners? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Onze 400 medewerkers werken dagelijks aan de ontwikkeling van onze groene, diverse gemeente. Bekijk onze openstaande vacatures.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content