header_sv
Week 38 - 17 september 2020

Inwoners Stichtse Vecht trots op eigen woonomgeving

Inwoners Stichtse Vecht trots op eigen woonomgeving

Inwoners zijn trots op de omgeving waarin ze wonen, met veel natuur, cultuur en voorzieningen in de buurt. Zij vinden het belangrijk dat de kernen hun unieke karakter en identiteit blijven houden. Met daarin aandacht voor een goede, gezellige sfeer en sociale verbondenheid. Zo blijkt uit de resultaten van de enquête en ansichtkaart die we in juni aan onze inwoners voorlegden.


Regionale coronacampagne: Hou vol!

Regionale coronacampagne: Hou vol!

Deze week startte in Stichtse Vecht de regionale publiekscampagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’. De campagne is een initiatief van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en wordt door hen betaald. Je kunt deze campagne in alle 26 gemeenten van de provincie Utrecht tegenkomen.


Cliënten voelen zich beter door Wmo- en Jeugdhulp

Cliënten voelen zich beter door Wmo- en Jeugdhulp

Wmo- en Jeugdhulpcliënten zijn over het algemeen tevreden over de hulp die ze krijgen. Ze voelen zich beter door de hulp. De cliënten willen wel een kortere wachttijd. Dat blijkt onder meer uit het cliëntervaringsonderzoek Jeugdhulp en Wmo 2019. Dit onderzoek laat zien hoe cliënten de Wmo-hulp en Jeugdhulp ervaren.


Veel gratis sportieve activiteiten in Stichtse Vecht

Veel gratis sportieve activiteiten in Stichtse Vecht

NOC*NSF, gemeenten, sportbonden en sportclubs willen zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier laten sporten en bewegen. Daarom organiseren zij samen de Nationale Sportweek. Tijdens deze week kun je ontdekken welke sport bij jou past door mee te doen met één van de gratis kennismakingslessen. In Stichtse Vecht doen veel clubs en verenigingen mee!


Subsidie 2021 aanvragen vóór 1 oktober

Subsidie 2021 aanvragen vóór 1 oktober

Wil je in 2021 een activiteit organiseren voor inwoners van onze gemeente en wil je daarvoor subsidie aanvragen? Doe dat dan voor 1 oktober 2020. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier op onze website. Lees vooraf het ‘Subsidiebeleid Stichtse Vecht 2021-2024’. Zo weet je aan welke voorwaarden activiteiten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie.

Alle organisaties die voor 2020 een aanvraag hebben ingediend, hebben een email ontvangen over de procedure en deadline. Geen email gekregen? Meld dit dan via info@stichtsevecht.nl.


Tozo 2 wordt Tozo 3 met beperkte vermogenstoets

Tozo 2 wordt Tozo 3 met beperkte vermogenstoets

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een maatregel van het kabinet om zelfstandig ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Tozo 2 loopt binnenkort af en Tozo 3 gaat in op 1 oktober 2020 en loopt tot 1 juli 2021. In Tozo 3 wordt een beperkte vermogenstoets ingevoerd, bovenop de voorwaarden die al gelden voor Tozo 2 (zoals de toets op het inkomen van je partner).


Opening blote voetenpad op 23 september

Opening blote voetenpad op 23 september

Altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Trek dan op 23 september je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het blote voetenpad daagt uit, ontspant en laat je de struintuin (naast het MEC Maarssen) met al jouw zintuigen ervaren!


Ruimte voor woningbouw Nieuwer Ter Aa

Ruimte voor woningbouw Nieuwer Ter Aa

De gemeente heeft groen licht gegeven om de plannen voor woningbouw ten zuidoosten van het dorp Nieuwer Ter Aa verder uit te werken. Volgens de initiatiefnemers draagt de bouw van een kleine, duurzame wijk bij aan de vitaliteit van Nieuwer Ter Aa.


Commissievergaderingen op 22 september

Commissievergaderingen op 22 september

Aankomende week wordt er in 3 commissies onder andere gesproken over het vastgoedbeheer, het sportbeleid, de bodemdaling in Kockengen en de taakstelling in het sociaal domein.


Lezing: Praat over eenzaamheid

Lezing: Praat over eenzaamheid

1 t/m 8 oktober is de Week tegen eenzaamheid. Tijdens deze week geeft (ervarings)deskundige Vera Vandervesse bij Slot Zuylen een lezing over dit actuele thema. Wat is eenzaamheid, wat doet eenzaamheid met je gezondheid en wanneer praat je over eenzaamheid?

De lezing is op 6 oktober vanaf 13:00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan door voor 24 september te mailen naar vvandervesse@ziggo.nl. De lezing wordt ook opgenomen zodat je deze achteraf online kunt bekijken.


Hoge Koninklijke onderscheiding voor Henk Heuvelmans, directeur Gaudeamus

Hoge Koninklijke onderscheiding voor Henk Heuvelmans, directeur Gaudeamus

Voor zijn grote verdiensten op het terrein van de hedendaags gecomponeerde muziek is Henk Heuvelmans, directeur van Stichting Gaudeamus, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ap Reinders reikte hem deze hoge Koninklijke onderscheiding uit op de slotavond van de Gaudeamus Muziekweek in Tivoli Vredenburg.


Vacatures

Vacatures

Werken bij gemeente Stichtse Vecht? Bekijk onze openstaande vacatures. We kijken uit naar je reactie!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content