header_sv
Week 18 - 30 april 2020

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag: bericht van burgemeester Ap Reinders

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag: bericht van burgemeester Ap Reinders

4 en 5 mei zijn anders dan andere jaren. We herdenken en vieren thuis samen 75 jaar vrijheid. Burgemeester Ap Reinders: ‘Mensen helpen elkaar, met kleine en grote initiatieven. Laten we die saamhorigheid en die creativiteit gebruiken om Dodenherdenking en Bevrijdingsdag recht te doen. Laten we er samen een paar gedenkwaardige dagen van maken.’


Lintjesregen: 8 inwoners Koninklijk onderscheiden

Lintjesregen: 8 inwoners Koninklijk onderscheiden

De jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 24 april had dit jaar een andere vorm. In plaats van de feestelijke bijeenkomst waar de burgemeester de lintjes opspeldt kregen 8 inwoners van Stichtse Vecht een persoonlijk telefoontje van burgemeester Ap Reinders. Van harte gefeliciteerd!


Sporten voor kinderen en jongeren vanaf 29 april

Sporten voor kinderen en jongeren vanaf 29 april

Kinderen en jongeren mogen sinds 29 april weer buiten sporten! Wel zijn er bepaalde regels. Zo hebben kinderen tot en met 12 jaar begeleiding nodig en zijn wedstrijden niet toegestaan. Ons Sportpunt Stichtse Vecht geeft antwoord op al je vragen over corona en sport.


Digitaal informatiemoment: nieuw subsidieprogramma 2021-2024

Digitaal informatiemoment: nieuw subsidieprogramma 2021-2024

Het huidige Subsidieprogramma 2016-2019 is met één jaar verlengd en loopt af op 31 december 2020. Daarom is een nieuw subsidieprogramma opgesteld. Graag geven we je de gelegenheid om het concept subsidieprogramma 2021-2024 te bekijken en online vragen te stellen.


Oud papier: ophaaldagen

Oud papier: ophaaldagen

Ook in mei hebben de afvalinzamelaars extra personeel vrijgemaakt om oud papier op te halen. De data vind je in de Afvalwijzer. Let op: in Nigtevecht, Vreeland, Kockengen en Nieuwer Ter Aa is de ophaaldag woensdag 20 mei. Zet je bak op tijd buiten, de inzameling start om 7:30 uur.


Koop lokaal

Koop lokaal

Koop lokaal! En geef de ondernemers van Stichtse Vecht een steuntje in de rug. Je vindt deze poster in de etalage van winkels, langs de weg en in VAR nieuwsblad.


Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups

Over een paar weken begint de eikenprocessierups met het maken van nestjes. Maandag start de gemeente daarom met het inspuiten van een aantal eiken met een biologisch bestrijdingsmiddel. Dit doen we om de eikenprocessierupsen preventief te bestrijden. Door bomen op drukke plaatsen in te laten spuiten, proberen we de overlast te beperken.


Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Utrecht

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Utrecht

Een belangrijk element in de nieuwe noodverordening is de mogelijkheid voor jeugd tot en met 18 jaar om weer georganiseerd buiten te sporten bij sportverenigingen of onder professionele begeleiding. Het huidige landelijke verbod op evenementen wordt verlengd tot 1 september 2020. Dat betekent dat evenementen, zoals festivals en straatfeesten, niet door kunnen gaan.


Gemeenteraadsvergadering 6 en 7 mei

Gemeenteraadsvergadering 6 en 7 mei

Donderdag 7 mei vergadert de gemeenteraad van Stichtse Vecht voor het eerst in de nieuwe raadzaal in Het Koetshuis in Breukelen. Deze raadsvergadering verloopt anders dan je gewend bent. Om op 7 mei met een minderheid te kunnen vergaderen zijn er regels opgesteld. Daarom wordt op woensdag 6 mei om 19:00 uur de raadsvergadering uitgeschreven, maar wordt er niet vergaderd.


Video: Hoe ziet de nieuwe raadzaal eruit?

Video: Hoe ziet de nieuwe raadzaal eruit?

De nieuwe raadzaal in Het Koetshuis bij Boom en Bosch in Breukelen is bijna af. Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad Ap Reinders opent de deuren alvast voor de inwoners van Stichtse Vecht. De architect van het gebouw, Jana Urbanova, geeft een toelichting over de gemaakte ontwerpkeuzes. Op 6 en 7 mei wordt de raadzaal voor het eerst gebruikt voor een raadsvergadering.


Vacatures

Vacatures

Werken bij gemeente Stichtse Vecht? Bekijk onze openstaande vacatures. We kijken uit naar je reactie!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content