header_sv
Week 10 - 5 maart 2020

Doe mee met de Nationale Week Zonder Vlees

Doe mee met de Nationale Week Zonder Vlees

Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te eten tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Doe je mee tussen 9 en 15 maart?


Gratis zak compost op 28 maart

Gratis zak compost op 28 maart

Op zaterdag 28 maart 2020 willen we je bedanken voor het goed scheiden van je GFT-afval. Met de bon uit de VARnws van 5 maart of via de QR-code op onze website, kun je één gratis zak compost ophalen. Dit kan op 4 locaties binnen Stichtse Vecht op 28 maart tussen 9:00 – 12:00 uur.


Handen uit de mouwen voor de natuur

Handen uit de mouwen voor de natuur

Leerlingen van de School met de Bijbel uit Nieuwer Ter Aa en de Kameleon uit Maarssen hebben deze week de handen uit de mouwen gestoken om wilgen en essen te knotten. Volgende week staan er ook nog boomknotacties in Maarssenbroek, Kockengen, Nigtevecht, de Maarsseveense Plassen en Breukelen op stapel.


Kom naar de Veiligheidsavond op 11 maart

Kom naar de Veiligheidsavond op 11 maart

Bij de Veiligheidsavond op woensdag 11 maart blikken we terug op veiligheid in 2019 én kijken we vooruit naar het komende jaar. Op het plein voor Broklede staan onder andere een ME-bus met escaperoom, een brandweerwagen en een politiemotor. Praat mee over veiligheid in onze gemeente!


Stichtse Vecht gaat weer meerderheidscoalitie vormen

Stichtse Vecht gaat weer meerderheidscoalitie vormen

De gemeenteraad heeft op dinsdag 3 maart besloten dat er een of meerdere partijen gezocht moeten worden voor een meerderheidscoalitie. Zij wil graag een bestuur zijn met een stabiele basis in de raad en met een vierde wethouder die het huidige college kan versterken. In de tussentijd werkt het college door in de huidige samenstelling.


Stem op Vrijwilligersgroep Cabaret Nigtevecht!

Stem op Vrijwilligersgroep Cabaret Nigtevecht!

Gemeente Stichtse Vecht heeft afgelopen december de Vrijwilligersgroep Cabaret Nigtevecht en Cor van Nieuwkerk officieel genomineerd voor de landelijke Vrijwilligersprijzen. Wethouder Hetty Veneklaas: 'Ik wil iedereen in onze gemeente oproepen om te stemmen op de Vrijwilligersgroep Cabaret Nigtevecht, vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker'. Je kan stemmen tot en met 22 maart a.s.


Terugblik op de raadsvergadering van 3 maart

Terugblik op de raadsvergadering van 3 maart

Burgemeester Ap Reinders zat op 3 maart 2020 zijn eerste raadsvergadering voor. Het was een lange vergadering met veel schorsingen over de motie voor een vierde wethouder. Daarnaast heeft de raad besloten om een garantstelling te geven voor de uitbreiding van de golfbaan in Loenen. Ook werd ingestemd met een oproep aan de provincie Utrecht om op de Vecht boten van 12 meter toe te staan.


Commissievergadering Fysiek domein 10 maart

Commissievergadering Fysiek domein 10 maart

Op dinsdag 10 maart vergadert de commissies Fysiek domein over Planetenbaan en het Kwadrant in Maarssenbroek. Ook wordt er gesproken over de provinciale omgevingsvisie.


2 coronabesmettingen in Stichtse Vecht

2 coronabesmettingen in Stichtse Vecht

2 inwoners van gemeente Stichtse Vecht zijn besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit zijn nieuw bevestigde besmettingen. Zij zijn na hun vakantie onder voorschrift van GGD regio Utrecht in thuisisolatie geplaatst.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content