header_sv
Week 25 - 20 juni 2019

Inspiratiesessie over Duidelijke Taal op 2 juli

Inspiratiesessie over Duidelijke Taal op 2 juli

De gemeente vindt het belangrijk om in duidelijke taal te spreken en te schrijven. Kom dinsdag 2 juli van 14:00 tot 16:00 uur naar de inspiratiesessie over duidelijke taal. Luister naar gastsprekers en doe mee aan onze jeukwoordenbingo! En u krijgt ook nog handige schrijftips mee! Locatie: bedrijfsrestaurant van het gemeentekantoor in Maarssen.


ZomerOndernemer: start jouw eigen bedrijf

ZomerOndernemer: start jouw eigen bedrijf

Ben je tussen de 15 en 23 jaar en wil je ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten? Doe mee aan ZomerOndernemer, een initiatief voor ambitieuze jongeren die willen weten of het ondernemerschap iets voor hen is. Meld je snel aan op www.zomerondernemer.nl.


Lokale veteranendag op 14 september

Lokale veteranendag op 14 september

De jaarlijkse veteranendag in Stichtse Vecht vindt plaats op zaterdag 14  september. Van 12:30 tot 17:00 uur zijn alle in Stichtse Vecht woonachtige veteranen welkom voor een informele bijeenkomst in park Goudestein in Maarssen.


Burgerinitiatief: renovatie jeu-de-boulesbanen

Burgerinitiatief: renovatie jeu-de-boulesbanen

In Loenen aan de Vecht rollen de ballen weer als vanouds. De jeu-de-boulesbanen in de tuin van zorgcentrum ’t Nieuwe  Kampje zijn helemaal gerenoveerd. Ze zijn weer volop in gebruik en vormen een ontmoetingspunt voor het hele dorp.


Campagne ‘Vrijwilligers zijn helden’

Campagne ‘Vrijwilligers zijn helden’

Vrijwilligers zijn helden! Dat is de boodschap van de campagne van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht. Doel is om alle vrijwilligers uit de gemeente in het zonnetje te zetten voor hun belangeloze inzet. De campagne is van 24 tot 30 juni.


Storingen Vechtbrug: gemeente neemt maatregelen

Storingen Vechtbrug: gemeente neemt maatregelen

Afgelopen weekend kon de Vechtbrug niet worden gesloten waardoor weggebruikers lang moesten wachten. Begin juni dit jaar heeft de gemeente de brug laten inspecteren op dit mankement. Daaruit is gebleken dat een aantal mechanische onderdelen van de brug is versleten. De gemeente neemt maatregelen.


Nieuwe straat in Breukelen: Hortense Hof

Nieuwe straat in Breukelen: Hortense Hof

Op de locatie Hortense Kwartier in Breukelen komen 27 nieuwe, grondgebonden woningen. Het college heeft besloten om de straatnaam Hortense hof vast te stellen voor dat deel van de woningen dat de toegang niet heeft aan de Marijkestraat of aan het Domineeslaantje.

 


Maarssen: herbestrating drempel

Maarssen: herbestrating drempel

Op 26 juni wordt van 7:00 t/m 16:00 uur de drempel in de rondweg van Reigerskamp herbestraat. Verkeer kan omrijden via de rondweg, waarbij de palen achter de Lidl tijdelijk worden verwijderd. Er is doorgang voor (brom-)fietsers en voetgangers.


Groot onderhoud voor viaducten Zuilense Ring

Groot onderhoud voor viaducten Zuilense Ring

In 4 weekenden (in juni, juli en augustus) vindt groot onderhoud plaats aan 3 viaducten in de N230, Zuilense Ring. Het groot onderhoud betreft het vervangen van de voegovergangen van de viaducten. Vanaf vrijdag 21 juni 20:00 uur tot maandag 24 juni 05:00 uur vinden er sloopwerkzaamheden plaats.  Voor het werk is het nodig om rijbanen af te sluiten. Hierdoor is de weg tijdelijk maar in 1 richting open.


Wegwerkzaamheden A2 rondom Breukelen

Wegwerkzaamheden A2 rondom Breukelen

Van 21 t/m 24 juni vervangt Rijkswaterstaat asfalt op de A2 tussen Abcoude en Breukelen, in de richting van Utrecht. Vrijdag 21 juni 19:00 uur tot maandag 24 juni 05:00 uur krijgt het verkeer op de A2 van Amsterdam richting Utrecht te maken met hinder. Vrijdag 28 juni 19:00 uur tot maandag 1 juli 05:00 uur wordt gewerkt tussen Breukelen en Maarssen. Dan heeft het verkeer vanuit Amsterdam er last van.


Eikenprocessierupsen nemen in aantallen toe

Eikenprocessierupsen nemen in aantallen toe

De behaarde eikenprocessierups komt in de zomermaanden in bijna heel Nederland voor op vooral eikenbomen. Zo ook in Stichtse Vecht en dit jaar zijn er meer locaties bijgekomen door de warme zomer en zachte winter. De rupsen gaan in groepen (in processie) op zoek naar voedsel. De gemeente heeft maatregelen genomen en zet een specialistisch bedrijf in om de nestjes van de eikenprocessierups te verwijderen.


Nachtelijke werkzaamheden bij Breukelen

Nachtelijke werkzaamheden bij Breukelen

Deze week, van 17 tot en met 23 juni werkt Rijkswaterstaat 's avonds en ’s nachts aan de viaducten bij de aansluiting Breukelen in de richting van Utrecht. Weggebruikers hebben weinig last van de werkzaamheden. Voor het doorgaande verkeer op de A2 zijn nog minimaal 2 rijstroken beschikbaar.


Overeenkomst kleine Landschapselementen

Overeenkomst kleine Landschapselementen

Wethouder Van Dijk heeft maandag de samenwerkingsovereenkomst aanleg kleine landschapselementen ondertekend. Het Platform Kleine Landschapselementen maakt het buitengebied mooier en biodiverser door het aanleggen of herstellen van kleine landschapselementen. De proef wordt nog twee jaar voortgezet en uitgebreid met meer partijen.


Midzomerbijeenkomst op 11 juli

Midzomerbijeenkomst op 11 juli

Voor de vierde keer op rij organiseert gemeente Stichtse Vecht de Midzomerbijeenkomst. Op donderdag 11 juli, van 17:30 – 20:00 uur in park Goudestein in Maarssen. Als inwoner, vereniging of ondernemer van de gemeente bent u van harte welkom. De bijeenkomst staat dit jaar in het teken van de hulpverleners in Stichtse Vecht.


Tijdelijk eenrichtingsverkeer De Strook

Tijdelijk eenrichtingsverkeer De Strook

Vanaf zondag 23 juni 11.00 uur tot nader order zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van De Strook op de fiets te komen.


‘Meer Muziek in de Klas’

‘Meer Muziek in de Klas’

Onder toeziend oog van Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van ‘Méér Muziek in de Klas’, nam het Leerorkest Stichtse Vecht vanochtend het vaandel in ontvangst om het proces van ‘ Méér Muziek in de Klas lokaal’ ook in gang te zetten in de eigen regio. Het doel hiervan is het muziekonderwijs te verankeren op de basisscholen zodat alle kinderen toegang krijgen tot structureel en kwalitatief muziek onderwijs. 


Commissie Bestuur en Financien op 25 juni

Commissie Bestuur en Financien op 25 juni

Op dinsdag 25 juni vergadert de commissie Bestuur en Financiën over het gevoerde beleid en de uitgaven over 2018 en de financiële kaders voor de komende jaren. In de commissievergadering Bestuur en financiën wordt er vergaderd over de programmarekening en de kadernota.


Inwonersenquête in de zoektocht naar nieuwe burgemeester

Inwonersenquête in de zoektocht naar nieuwe burgemeester

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht is begonnen. De gemeenteraad vraagt inwoners om mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Wat moet de nieuwe burgemeester kunnen en welke eigenschappen moet hij of zij hebben? Vul de enquête in en help mee in de zoektocht naar de nieuwe burgemeester.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content