header_sv
Week 29 - 18 juli 2019

Nieuwsbrief in de zomermaanden om de week

Nieuwsbrief in de zomermaanden om de week

Van 20 juli tot en met 1 september houdt het college zomerreces. In deze periode verschijnt deze nieuwsbrief om de week. Op 25 juli, 8 en 22 augustus ontvangt u onze nieuwsbrief. Vanaf donderdag 5 september komt de nieuwsbrief weer wekelijks uit. Fijne zomervakantie!   


Adviesraad Sociaal Domein zoekt leden

Adviesraad Sociaal Domein zoekt leden

De Adviesraad Sociaal Domein geeft het college gevraagd en ongevraagd advies. De Adviesraad Sociaal Domein komt op voor een sociaal leefbare samenleving met bijzondere aandacht voor de inwoners in kwetsbare omstandigheden. Woont u in Stichtse Vecht en wilt u meedenken over het beleid? Word dan lid van de Adviesraad Sociaal Domein. Meer informatie: www.adviesraadstichtsevecht.nl.


Wat te doen bij hevige regenval

Wat te doen bij hevige regenval

Het klimaat verandert. De intense zomerbuien worden heftiger, daar hadden we afgelopen vrijdag in onze gemeente en ook in andere delen van Nederland last van. Vooral grote neerslaghoeveelheden in zeer korte tijd kunnen overlast veroorzaken. Wat kunt u dan doen?


Nieuwe Agenda voor Loenen aan de Vecht

Nieuwe Agenda voor Loenen aan de Vecht

Carlijn Jansen en Kees Hobo van de Dorpsraad Loenen aan de Vecht overhandigen ‘De Agenda voor Loenen aan de Vecht 2019-2023’ aan gebiedswethouder Van Dijk. Dit nieuwe plan vervangt het Dorpsontwikkelingsplan uit 2012 dat eind 2018 verliep.


Inwoners over onze nieuwe burgemeester

Inwoners over onze nieuwe burgemeester

In de zoektocht naar onze nieuwe burgemeester hebben 489 inwoners de enquête ingevuld waarin zij hun voorkeuren van eigenschappen hebben aangegeven. Raadsleden bezochten verschillende markten in de gemeente om van inwoners te horen hoe zij erover denken. We maakten hiervan een korte videoreportage.


Ontwerpbestemmingsplan Herenweg 10a

Ontwerpbestemmingsplan Herenweg 10a

Er wordt een postzegelbestemmingsplan voorbereid om te komen tot een herinrichting van het achter terrein van het perceel Herenweg 10a in Maarssen. In de periode van 26 juli tot en met donderdag 5 september is het voor iedereen mogelijk een zienswijze in te dienen. Na behandeling van de eventuele zienswijzen zal het plan ter vaststelling worden aangeboden aan de raad.


Anti-inbraaktips tijdens de vakantie

Anti-inbraaktips tijdens de vakantie

De zomervakantie is aangebroken in Stichtse Vecht. De komende weken gaan veel mensen weer op vakantie. Om ervoor te zorgen dat het huis er bij thuiskomst nog hetzelfde uitziet, geven wij u graag een aantal preventietips mee.


Dit en volgend weekend: op- en afritten A2 dicht

Dit en volgend weekend: op- en afritten A2 dicht

In de weekenden van 19 juli tot 22 juli en van 26 juli tot 29 juli van 19.00 uur tot 05.00 uur zijn afrit (6) Maarssen, op- en afrit (7) Utrecht Leidsche Rijn en oprit (8) Utrecht-Centrum van de A2 richting Amsterdam afgesloten. Ook afgesloten is de verbindingsweg A12/A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn, komende vanuit Den Haag richting Amsterdam. Van 26 juli tot 29 juli is ook oprit (6) Maarssen van de A2 richting Amsterdam dicht.


Voormalige brugwachterswoning in de verkoop

Voormalige brugwachterswoning in de verkoop

De brugwachterswoning aan de Breedstraat 2 in Maarssen staat op de lijst van vastgoedobjecten die de gemeente versneld wenst af te stoten. De woning heeft geen maatschappelijke functie meer sinds de bediening van de brug volledig is geautomatiseerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten de woning middels een openbare procedure in de verkoop te zetten.


Openingstijden zwembad ‘t Kikkerfort in zomer

Openingstijden zwembad ‘t Kikkerfort in zomer

In de zomervakantie die van 20 juli tot en met 1 september loopt, is zwembad ’t Kikkerfort in Breukelen geopend. Wel zijn er aangepaste openingstijden. Wilt u een duik nemen, kijk dan even op de site van 't Kikkerfort.


Vrolijke opening ontdek- en beweegroute

Vrolijke opening ontdek- en beweegroute

Woensdagmiddag 17 juli werd de nieuwe ontdek- en beweegroute in wijkpark Maarssenbroek geopend. De route bestaat uit houten beelden. Bij ieder beeld staat informatie over het dier en kunnen kinderen en volwassenen leuke beweegoefeningen doen. Vanaf nu kan iedereen op ontdekkingstocht naar de beelden!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content