header_sv
Week 38 - 19 september 2019

Wandeling Nieuwe Hollandse Waterlinie

Wandeling Nieuwe Hollandse Waterlinie

Op zaterdag 28 september kunt u een wandeling maken door het waterlinie-gebied. Gemeente Stichtse Vecht organiseert dit in samenwerking met polderwachter Marcel Blekendaal. Hij vertelt lopende weg over de geschiedenis van het fort en de werking van de waterlinie. U bent vanaf 13.00 uur welkom op Fort Maarsseveen (C-Fordt).


Geslaagde veteranenbijeenkomst

Geslaagde veteranenbijeenkomst

Zaterdag 14 september was de jaarlijkse veteranenbijeenkomst van Stichtse Vecht. Dit keer niet ergens in een zaal, maar een zonnig buitengebeuren voor het hele gezin en belangstellenden. In park Goudestein was er van alles te doen: een terras, oude militaire voertuigen, waaronder een amfibievoertuig. Alles in camouflagekleuren. Voor de kinderen was er een springkussen en schmink.


Centraal leefbaarheidsbudget

Centraal leefbaarheidsbudget

Bewonersgroepen en individuele bewoners krijgen jaarlijks de gelegenheid om sociale en fysieke leefbaarheidinitiatieven in te dienen. Vanuit dit budget kunnen fysieke verbeteringen aan de wijk worden gedaan, zoals straatmeubilair, maar ook sociale initiatieven die de samenhang in de wijk verbeteren.


Uitleg over SDE+ subsidie op 26 september

Uitleg over SDE+ subsidie op 26 september

Op de ondernemersbijeenkomst ‘Zonnepanelen op Bedrijfsdaken’ op 26 september is een adviseur aanwezig die u alles kan uitleggen over de SDE+ subsidie voor zonnepanelen. Het Rijk stelt deze vanaf 29 oktober weer beschikbaar als u hernieuwbare energie gaat produceren. Meld u snel aan voor de bijeenkomst!


Wijziging collectieve zorgverzekering voor minima

Wijziging collectieve zorgverzekering voor minima

De collectieve zorgverzekering die de gemeente haar inwoners met een laag inkomen aanbiedt zal vanaf 1 januari 2020 lopen via DSW Zorgverzekeraar. De huidige zorgverzekeraar Menzis had eerder aangegeven niet door te willen gaan. In DSW Zorgverzekeraar heeft de gemeente een nieuwe partner gevonden voor deze voorziening.


Informatieve commissievergaderingen

Informatieve commissievergaderingen

Op dinsdag 24 september wordt er vergaderd over afval, de ontwikkelingen rondom de Zogwetering, het verkeer in Maarssenbroek en de economische visie Stichtse Vecht 2025.


Dit weekend afsluiting hoofdrijbaan A2

Dit weekend afsluiting hoofdrijbaan A2

Vrijdag 20 september 19:00 uur tot maandag 23 september 05:00 uur zijn er werkzaamheden op de A2 tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel, in de richting van Utrecht. Het verkeer wordt via de parallelbaan van de A2 geleid. Houd rekening met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.


Stichtse Vecht dementievriendelijker

Stichtse Vecht dementievriendelijker

Dinsdag tekenden 10 nieuwe organisaties de Intentieverklaring Samen Dementievriendelijk Stichtse Vecht in Goudestein. De ondertekening kende verschillende primeurs: de eerste sportverenigingen, de eerste basisschool, het eerste productiebedrijf! En opnieuw enkele kerken, dorpsraden en ook het Platform Gehandicapten Stichtse Vecht. In totaal 33 organisaties hebben de verklaring ondertekend.


Vondsten Maarssense boerderij te bezichtigen

Vondsten Maarssense boerderij te bezichtigen

Tijdens een opgraving bij de 16e eeuwse afgebrande boerderij aan de Zogweteringlaan 4 in Maarssen-Dorp is een schat aan materiaal gevonden. De vrijwilligers van de Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie (AWN) zijn op vrijdag 11 oktober van 12:00 tot 16:00 uur en zaterdag 12 oktober van 10:00 tot 14:00 uur aanwezig voor vragen en een toelichting.


Nationale Sportweek: 20 tot en met 29 september

Nationale Sportweek: 20 tot en met 29 september

20 t/m 29 september is de Nationale Sportweek. Tijdens de Sportweek openen sportaanbieders hun deuren. Iedereen kan gratis meedoen met veel leuke sportactiviteiten. Op de pagina over de Nationale Sportweek vind je het programma van de Nationale Sportweek in Stichtse Vecht.


Bijeenkomsten sport en eenzaamheid

Bijeenkomsten sport en eenzaamheid

Op 25 en 27 september is er een bijeenkomst over ‘Eenzaamheid en sport’. Hier ontdekt u dat ook in de sport eenzaamheid voorkomt en leert u hoe een schouderklop kan helpen eenzaamheid te doorbreken. De bijeenkomsten zijn om 19:30 uur op 25 september bij OSM’75 en op 27 september bij FC Breukelen.


Voor sportclubs in Stichtse Vecht: Beat the Rotary

Voor sportclubs in Stichtse Vecht: Beat the Rotary

Rotary Maarssen heeft een mooi initiatief. Zij dagen alle sportclubs in de gemeente uit voor een wedstrijdje in hun tak van sport. Onder de noemer “Beat the Rotary” stelt Rotary Club Maarssen 2 keer €500,- ter beschikking voor de sportclubs die de uitdaging aangaan en de mannen van de Rotary weten te verslaan! Aanmelden kan tot 29 september. Stuur een e-mail met uw uitdaging naar Stichtingsbestuur@rotarymaarssen.nl


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content