header_sv
Week 41 - 10 oktober 2019

Doe mee met de Nationale Recycleweek

Doe mee met de Nationale Recycleweek

In elektronisch afval zitten vaak zeldzame grondstoffen die er uit teruggewonnen kunnen worden. Doet u mee met het recyclen van e-waste, lampen en batterijen? Als u ze inlevert tussen 14 – 21 oktober bij een afvalscheidingsstation krijgt u een gratis Jekko. 


Help mee wijkpark Maarssenbroek mooier te maken

Help mee wijkpark Maarssenbroek mooier te maken

Heeft u ideeën of wensen om het wijkpark in Maarssenbroek groener, sportiever of leuker te maken? En wilt u zich inzetten om met elkaar nieuwe ideeën te realiseren? Of helpt u mee met de uitvoering van ingebrachte plannen? Sportpunt Stichtse Vecht hoort het graag. Of eet met ons mee op 6 november tussen 17.00-19.00 uur bij het ideeënfestijn in het MEC in Maarssen.


Maarssen: herbestrating Pieter de Hooghplein

Maarssen: herbestrating Pieter de Hooghplein

Van 14 oktober 7:00 uur tot en met 1 november 16:00 uur worden delen van de Pieter de Hooghstraat in fases afgesloten. Tijdens die periode vindt onderhoud plaats: het opnieuw bestraten van de Pieter de Hooghstraat.


Koninklijke Onderscheiding voor Marianne Thieme

Koninklijke Onderscheiding voor Marianne Thieme

Op dinsdag 8 oktober heeft de voorzitter van de Tweede Kamer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Marianne Thieme. Thieme ontving de onderscheiding in verband met  het beëindigen van haar Tweede Kamer lidmaatschap van de Partij voor de Dieren. De uitreiking vond plaats bij de Tweede Kamer in Den Haag. 


Stuur foto’s in voor nieuwe raadzaal

Stuur foto’s in voor nieuwe raadzaal

We verbouwen het Koetshuis bij Boom en Bosch in Breukelen tot nieuwe raadzaal. Vanaf medio mei 2020 vergadert daar de gemeenteraad. In de foyer (hal) van de nieuwe raadzaal komt onder andere een digitale schilderijlijst met foto’s van inwoners. Om deze schilderijlijst te vullen kunnen inwoners digitale foto’s, genomen in Stichtse Vecht aanleveren. Stuurt u ook uw mooiste foto in?


Wees alert op verdachte situaties in buitengebied

Wees alert op verdachte situaties in buitengebied

Stichtse Vecht en De Ronde Venen hebben een uitgebreid en dunbevolkt buitengebied. Gezien de grootte en het geringe aantal mensen dat er woont, is niet alles wat er gebeurt even zichtbaar voor de overheid. Dat maakt het gebied interessant voor criminelen. Tijdens een speciale avond werden agrariërs en ondernemers gewezen op de gevaren en kregen zij tips hoe zij dubieuze activiteiten in het buitengebied kunnen herkennen.


Kikkerfort 2e bij Zwembad van het Jaar verkiezing

Kikkerfort 2e bij Zwembad van het Jaar verkiezing

Zwembad ’t Kikkerfort in Breukelen is 2e geworden bij de verkiezing van het Zwembad van het Jaar. De verkiezing werd georganiseerd door de ZwembadBranche. Zwembad ‘t Kikkerfort haalde een klanttevredenheidsscore van 8,6. Wethouder Hetty Veneklaas trakteerde de medewerkers op taart.


Werk Galecopperbrug: extra hinder A2 Amsterdam

Werk Galecopperbrug: extra hinder A2 Amsterdam

Rijkswaterstaat start 14 oktober 21.00 uur met de 2e fase van het werk aan de voegovergangen van de Galecopperbrug (snelweg A12). Voor verkeer vanuit A2 Amsterdam is op de hoofdrijbaan A12 richting Arnhem slechts 1 rijstrook beschikbaar. De A12-parallelrijbaan is vanaf 14 oktober 21.00 uur afgesloten voor verkeer vanuit A2 Amsterdam. Hierdoor wordt ook meer drukte verwacht op de A2 en de Zuilense Ring N230.


Commissievergaderingen op 15 oktober

Commissievergaderingen op 15 oktober

Wat gaat er gebeuren met het gebied rond de Scheendijk in Breukelen? Is er behoefte aan een "Box in de wijk” voor informatiebijeenkomsten en buurtfeesten? En is er draagvlak voor het ontmoedigen van alcoholgebruik tijdens Koningsdag? Op dinsdag 15 oktober vergaderen de commissies Fysiek domein en Bestuur en Financiën.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content