header_sv
Week 45 - 7 november 2019

Dag van de Ondernemer op 15 november

Dag van de Ondernemer op 15 november

Op vrijdag 15 november is het weer de Dag van de Ondernemer. Ondernemers in Stichtse Vecht worden verhaald op een feestelijke bijeenkomst, speciaal voor hen. De gemeente trakteert, in samenwerking met de ondernemersverenigingen, op een informatief programma met voetbalscheidsrechter en zelfstandig ondernemer Bas Nijhuis als inspirerende spreker.


Klimaatadaptieve projecten met steun van HDSR

Klimaatadaptieve projecten met steun van HDSR

Stichtse Vecht ontvangt voor het derde jaar op rij financiering voor klimaatadaptieve projecten van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden (HDSR). De financiële bijdrage bedraagt €44.000,- en wordt besteed aan de aanleg van een ecologische oever in de wijk Valkenkamp en een bewustwordingscampagne over waar het regenwater naartoe gaat.


Maarssen: onderhoud aan Termeerbrug

Maarssen: onderhoud aan Termeerbrug

Maandag 11 november vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Termeerbrug in de Huis ten Boschstraat. Er wordt verkeershinder verwacht tussen 14:00 en 16:00 uur en tussen 18:00 en 20:00 uur. Ongeveer ieder kwartier kan het verkeer over de brug.


Stichting Duurzame Vecht ontzorgt

Stichting Duurzame Vecht ontzorgt

De ambassadeurs van Stichting Duurzame Vecht maken sportverenigingen wegwijs in de mogelijkheden voor besparing en subsidies. Ook informeren zij inwoners over het duurzaam opwekken van energie en energiebesparing. Ambassadeur Rik Peeters vertelde erover tegen de Provincie.


Natuurwerkdag weer een succes

Natuurwerkdag weer een succes

Zaterdag 2 november was het Natuurwerkdag. Ook in onze gemeente waren er activiteiten. Wethouder Maarten van Dijk nam deel aan de Natuurwerkdag bij de Loenderveense molen in Loenen aan de Vecht. Samen met een tiental vrijwilligers is daar gras geruimd en een ringslanghoop opengemaakt om eieren te tellen.


Terugblik Nationaal Schoolontbijt

Terugblik Nationaal Schoolontbijt

Op 5 november was burgemeester Yvonne van Mastrigt te gast bij basisschool Het Kompas aan de Bolensteinsestraat in Maarssen voor het Nationaal burgemeestersschoolontbijt. In haar openingstoespraak in de hal met de groepen 7 en 8 benadrukte Van Mastrigt hoe belangrijk het is om gezond te ontbijten. Dit sloot goed aan bij het thema voor dit jaar: neem tijd voor je ontbijt!


Maarssen: werkzaamheden aan de Machinekade

Maarssen: werkzaamheden aan de Machinekade

Van maandag 11 november 7:00 uur tot en met dinsdag 12 november 16:00 uur wordt er gewerkt nabij de brug in het Zandpad ter hoogte van de Machinekade. De bestaande om en om regeling voor het verkeer wordt daar omgedraaid.


Gebiedsvisie Atlantische Buurt

Gebiedsvisie Atlantische Buurt

Inwoners van deze buurt hebben vorig jaar bij de gemeenteraad een eerste opzet van een gebiedsvisie voor de ‘Atlantische buurt’ ingediend. Dit is de buurt tussen de Kennedylaan, Dr. Ariënslaan, Europalaan en Thorbeckelaan. De gebiedsvisie gaat over de toekomst van de buurt: hoe zorgen we er samen voor dat de bewoners daar er fijn kunnen wonen.


Vrijwilligersfeest op 22 november

Vrijwilligersfeest op 22 november

Vrijdagavond 22 november vindt het jaarlijkse Vrijwilligersfeest plaats in de aula van RSG Broklede in Breukelen. De burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht willen met dit feest de vele vrijwilligers in onze gemeente bedanken voor hun enorme inzet voor de lokale gemeenschap. Alle vrijwilligers zijn dan ook van harte uitgenodigd.


Gemeenteraadsvergadering op 12 november

Gemeenteraadsvergadering op 12 november

Op dinsdag 12 november vergadert de gemeenteraad over de programmabegroting en meerjarenbegroting 2020-2023. 


Conferentie kindermishandeling en huiselijk geweld voor (para)medici

Conferentie kindermishandeling en huiselijk geweld voor (para)medici

Speciaal voor (para)medici is er op woensdag 20 november van 16:00 tot 21:30 uur een conferentie over kindermishandeling en huiselijke geweld. Deze conferentie vindt plaats in Boom en Bosch in Breukelen tijdens de Week tegen Kindermishandeling.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content