header_sv
Week 51 - 19 december 2019

Gewijzigde openingstijden rond feestdagen

Gewijzigde openingstijden rond feestdagen

Rond de feestdagen is het gemeentekantoor op andere tijdstippen geopend dan u gewend bent. Met Kerst, op woensdag 25 en donderdag 26 december, zijn het gemeentekantoor en de afvalscheidingsstations gesloten. Vrijdag 27 december is het gemeentekantoor gesloten. De afvalscheidingsstations zijn dan wel geopend. Kijk voor alle wijzigingen op onze website.


Onderscheiding voor brandweervrijwilliger

Onderscheiding voor brandweervrijwilliger

De heer Marcel van Vliet uit Loenen aan de Vecht heeft zaterdag 14 december een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange verdiensten voor de brandweer Loenen aan de Vecht. De uitreiking vond plaats tijdens een kerstbijeenkomst van de brandweer.


Gemeente heeft nieuwe website

Gemeente heeft nieuwe website

Met een druk op de knop lanceerde wethouder Jeroen Willem Klomps, die onder andere dienstverlening in zijn portefeuille heeft, donderdagmorgen 19 december de nieuwe gemeentelijke website.


Volgende week geen nieuwsbrief

Volgende week geen nieuwsbrief

Volgende week donderdag 26 december is het tweede kerstdag. De nieuwsbrief verschijnt dan niet. De eerstvolgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 2 januari. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!


Met Kerst geen afvalinzameling

Met Kerst geen afvalinzameling

Tijdens de kerstdagen hebben de chauffeurs van Suez vrij. De inzameling van woensdasg 25 december verschuift naar zaterdag 21 december, die van donderdag 26 december naar zaterdag 28 december. Deze informatie vindt u ook op www.afvalwijzer.nl of in de app.


Kerstboominzameling en loterij 8 januari

Kerstboominzameling en loterij 8 januari

Ook dit jaar organiseert gemeente Stichtse Vecht een kerstboominzameling met loterij. Lever de boom in op woensdag 8 januari bij één van de inzamelplekken binnen de gemeente. Ben je 16 jaar of jonger? Dan krijg je voor elke ingeleverde boom een lot en maak je kans op leuke prijzen!


Met IK PAS zonder drank het nieuwe jaar in

Met IK PAS zonder drank het nieuwe jaar in

Als gemeente ondersteunen we de campagne IkPas. Nog één glas bubbels zodra het nieuwe jaar begint en dan blijven wijn en bier een maand in de kast staan. Doe jij ook mee? Enkele redenen om mee te doen, zie je in dit leuke filmpje (https://bit.ly/2EuZSmR). Schrijf je in voor IkPas: www.ikpas.nl/inschrijven


Vakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk

Vakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk

Ga je met de feestdagen Kerst bij familie vieren of op wintersport? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk! Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen, maar zelf kun je veel doen om de kans te verkleinen. Wij geven je op onze Facebookpagina enkele tips!


Ap Reinders voorgedragen als burgemeester

Ap Reinders voorgedragen als burgemeester

De gemeenteraad heeft 12 december Ap Reinders (46 jaar) voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting zal de installatie van Ap Reinders als burgemeester van Stichtse Vecht plaatsvinden in een buitengewone raadsvergadering op 6 februari 2020. Tot die tijd blijft hij wethouder in de gemeente Haarlemmermeer en is Yvonne van Mastrigt de waarnemend burgemeester in Stichtse Vecht.


Terugblik raadsvergadering 17 december

Terugblik raadsvergadering 17 december

Tijdens de raad van 17 december 2019 stond het Coördinatiebesluit Hazeslinger in Breukelen en stedenbouwkundig kader Aldi op het programma. Een meerderheid van de raad bleek tegen de plannen te zijn. Daarmee is uitbreiding van het filiaal in grootte, bouw van appartementen en de herontwikkeling van de Hazeslinger van de baan.


Containers op slot tijdens jaarwisseling

Containers op slot tijdens jaarwisseling

Op oudjaarsdag sluiten we de verzamelcontainers van PMD, papier en textiel. In de loop van 1 januari gaan ze weer open en kunt u uw afval weer kwijt.


Lekker, oliebollen!

Lekker, oliebollen!

Het oliebollenseizoen breekt aan en veel mensen verversen het frituurvet. Of bakken appelflappen in een pan met olie. Gooi dit allebei niet door het riool, maar giet het in een plastic en lever het in bij het afvalscheidingsstation.


Opruimen vuurwerkafval

Opruimen vuurwerkafval

Oud en nieuw is een groot feest waar we met zijn allen van genieten. Het is fijn als we allemaal weer opruimen wat we achterlieten door het afsteken van vuurwerk. Zet overgebleven vuurwerk of vuurwerkafval even in een emmer water. Nadat het uitgedropen is, kunt u het weggooien bij het restafval.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Dit is een uitgave van gemeente Stichtse Vecht.
Meer informatie vind je op stichtsevecht.nl
Contact
Mail: info@stichtsevecht.nl
WhatsApp: 06‌135‌34589
Bel: 140346
Bekijk de besluiten van het college van B&W.
Skip to content