Direct naar de content

Gedeputeerden bezoeken Scheendijk en Kievitsbuurten

Op 17 maart brachten de gedeputeerden Huib van Essen (midden op de foto) en Arne Schaddelee (links) van de provincie Utrecht een bezoek aan de Scheendijk en de Kievitsbuurten. Wethouder Maarten van Dijk (rechts op de foto) en het projectteam van Stichtse Vecht hadden hen uitgenodigd om de Scheendijk en het achterliggende legakker- en plassengebied ten oosten van de Scheendijk te ervaren. Een eerder bezoek moest vanwege de coronamaatregelen helaas online plaatsvinden.

Samenwerken
Wethouder Van Dijk: “Er lopen veel projecten en ontwikkelingen op en rondom de Scheendijk waarbij een goede samenwerking tussen de gemeente en de provincie cruciaal is. Ik ben blij dat we de gedeputeerden hebben kunnen laten zien hoe uniek de Kievitsbuurten zijn, en hoe mooi het zou zijn als we de leefbaarheid en toegankelijkheid van de Scheendijk en het legakker- en plassengebied ten oosten ervan kunnen verbeteren. Wat het extra bijzonder maakt is dat ook de inwoners, ondernemers en recreanten in dit gebied er samen met ons de schouders onder willen zetten.”

Meerdere projecten
In dit gebied spelen niet alleen projecten vanuit de gemeente, maar ook projecten die deel uitmaken van de Aanpak Oostelijke Vechtplassen. Daarnaast doet de gemeente ook met 3 pilots mee aan de Pilot Vitale Vakantieparken van de provincie Utrecht.