Direct naar de content

Monitoring gestart op de pilot-legakkers

Deze zomer zijn de werkzaamheden aan de pilots uit het project Herstel en Duurzaam behoud legakkerlandschap Kievitsbuurten afgerond. Twee broedseizoenen lang worden de pilots nu gemonitord, zodat we straks weten welke methodes het best werken om natuurvriendelijke oevers te creëren en de legakkers te behouden. Het is de bedoeling dat er na afloop van de monitoring een stimuleringsregeling komt voor particulieren.

Wat wordt er gemonitord

We kijken vooral naar de rietontwikkeling, de inklinking van de ingebrachte bagger (want ook onder water vindt zetting plaats) en de stabiliteit van de nieuwe beschoeiingen. Bij drie pilots monitoren we ook continu de zuurstofconcentratie in het water. Dat doen we omdat we nieuwe technieken gebruiken. We willen weten welke invloed deze nieuwe technieken hebben op de zuurstofconcentratie in het water.

Filmpje

Ben je benieuwd hoe de pilot-akkers er nu bij liggen? Bekijk dan het filmpje dat we hebben gemaakt: Stand van zaken pilots. Dit filmpje is op 11 oktober al eens gepresenteerd tijdens de Informatiemarkt Oostelijke Vechtplassen.
Muziek: Birdsong by the Breeze (Instrumental)