Direct naar de content

Werkzaamheden pilots: aanleg natuuroevers langs de legakkers van start

Vorige week is de aannemer Benecke aannemersmij BV gestart met het aanleveren van pontons in de Kievitsbuurt. Deze pontons zijn nodig voor de kranen en andere machines die gebruikt gaan worden om de werkzaamheden uit te kunnen voeren voor het project Herstel en duurzaam behoud legakkerlandschap Kievitsbuurten. Deze week start Benecke met de snoei- en freeswerkzaamheden op de legakkers.

Volgorde van het werk
De snoeiwerkzaamheden zullen starten in de noordelijke Kievitsbuurt. Daarna is de zuidelijke Kievitsbuurt aan de beurt. Zodra die zijn afgerond worden de overige werkzaamheden uitgevoerd. Hierbij doen we eerst die in de zuidelijke Kievitsbuurt en daarna die in de noordelijke Kievitsbuurt.

Planning
De planning is dat de uitvoerende werkzaamheden uiterlijk rond 15 maart 2022 zijn afgerond. Een en ander is mede afhankelijk van de vorst deze winter. Zodra er ijsvorming optreedt mag er namelijk niet meer gevaren worden op de Loosdrechtse Plassen.

Meer weten?
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zullen we de informatie op de website up to date houden. Dit en meer informatie over het project Herstel en duurzaam behoud legakkerlandschap Kievitsbuurten vindt u op www.stichtsevecht.nl/kievitsbuurten.